Produktinformation
Skogspanna Kolstål 46 cm
Stabilotherm Skogspanna Kolstål 46 cm - för dig som vill bära med dig stekhällen.
Denna lätta stekhäll i kolstål är tillverkad i Sverige, svenskt hantverk i högsta klass. Tack vare att den är i kolstål så blir den lätt att bära med sig och är betydlig lättare än t.ex. stekhäll i gjutjärn. De höga kanterna gör att maten stannar kvar på pannan och du kan även laga grytor, köttfärssås eller steka pytt utan att maten trillar av. Den plana ytan på stekhällen gör det enklare att steka pannkakor, ägg och krabbelurer då smeten inte flyter in i mitten. Handtagen på sidorna är vikbara så du enklare kan packa ner stekhällen i packningen.
Storleken på 46 cm gör den lämplig för upp till 8-10 personer beroende på maträtt. Använda alltid rapsolja eller SMÖR när du lagar mat då den tål högre värme.
Inbränning av pannan vid elden:
- Stekhällen bör stekas in första gången innan du använder den, för att den ska få den fina stekytan som man vill ha.
- Diska pannan med diskmedel i hemmet. Detta är i princip första och sista gången du ska använda diskmedel.
- Olja in Jägarstekpannan med ett tunt lager matolja över hela pannan, både fram och baksida. Vi rekommenderar solrosolja.
- Skruva helst loss träskaftet innan inbränningen, (om det finns) annars får du vara väldigt försiktig och hålla koll på skaftet så det inte ligger i elden.
- Lägg stekpannan rakt i elden. Låt den ligga en bra stund så att det börjar ryka och att fettet börjar brännas in i pannan. Vänd pannan så andra sidan också hettas upp och bränns in.
- Om pannan börjar torka ur av olja, smörj på ett tunt lager till.
- En ordentligt inbränd panna blir brunsvart, ofta ljusare vid kanterna. Med tiden blir pannan allt mörkare och vackrare.
Inbränning i av pannan köket i ugnen:
- Diska pannan med diskmedel.
- Torka produkten och stryk på ett tunt lager solrosolja.
- Skruva av träskaftet om du har ett sådant på din panna.
- Ställ in stekpannan på ett galler i ugnen i 200 grader i ca 15-20 min tills oljan torkar in och blir en mörk hinna. Håll pannan under uppsikt.
- Upprepa genom att lägga på ett nytt lager olja och sedan in i ugnen igen. Detta kan behöva göras flera gånger.
- När pannan svalnat – torka ur överflödig olja med hushållspapper.
Egenskaper:
- Material: Kolstål
- Vikt: 3,1 kg
- Diameter: 46 cm
Storlek: | En stl |
---|